lørdag den 26. april 2014

For mange bananer derhjemme? Lav et bananbrød

Heeejj!
Som jeg skrev i mit første indlæg, sad jeg og spiste et fantastisk bananbrød! Jeg fandt opskriften HER, men har ændret lidt i den, da jeg bla. ikke havde dadler, men til gengæld havde alt for mange bananer som skulle bruges. I kan selv vælge om i vil følge den opskrift på nettet eller i vil følge min.
Det skal lige siges, at min ikke blev heeelt så hævet som hendes, men jeg gav den også mindre tid i ovnen, da den så færdig ud.

Dette lækre 'brød' kan spises uden noget andet end en god kop te.




Ingredienser:
204g fuldkornsmel
3 mosede bananer (kan tilføjes flere, hvis dejen skal være mere svampede)
1tsk bagepulver
1/2tsk natron
1/2tsk salt
1/2tsk kanel
2spsk hørfrø + 6spsk vand
sesamfrø

Start med at putte hørfrø og vand i en skål og lad stå i 15-20 min ca.

Tænd ovnen på 150 grader.

Mos bananerne i en skål for sig. Jeg sørgede for at lade nogle 'klumper' være, da jeg synes det smager godt når man spiser det)

Bland mel, bagepulver, natron, salt og kanel sammen i en skål.

Hæld de mosede bananer og hørfrø+vand over i skålen med mel, og rør godt sammen.

Smør en rugbrødsform, og hæld dejen derop.
Drys med sesamfrø. (evt pres lidt ned på sesamfrøene, så de sidder fast når du skærer brødet ud senere


Bag i ca. 35 min. (stik en tynd pind ned i midte af dejen for at se om den er færdig. Hvis der er noget der hænger fast på den, er den ikke færdig)


Smager bedst lun :-) God appetit



Ingen kommentarer:

Send en kommentar